×

Bærbar computer

Vi bruger bærbare computere i SNG-biler, under produktionsrejser og andre produktioner uden for distrikterne og DR Byen.

Den væsentligste forskel er, at uden for DR har vi som regel ikke adgang til arbejdsserveren Isilon, og kan heller ikke sende til Mediearkiv eller Rækkefølge.

I stedet skal optagelser overføres til den bærbare computer, og færdige indslag skal sendes til DR via FTP.

Uden for DR's netværk kan internetforbindelser være meget dårlige, derfor kan vi være nødt til at komprimere vores indslag. Du kan måle hastigheden på din forbindelse her.... Og på denne side kan du beregne, hvor lang tid det tager at overføre et indslag.

Christian List i Århus har lavet en glimrende vejledning i bærbare rejsemaskiner her: PIXI-Premiere Pro rejsemaskiner-2.pdf

Små auto-scripts

I både Windows og Mac kan man lave små stykker kode, der kan hjælpe med at udføre småting, man ofte vender tilbage til. Nedenstående scripts kan hjælpe til, at alle optagelser altid bliver gemt samme sted, og ordnet efter dato.

Download: Opret ny dato-mappe
Med dette lille VBScript kan du, i Windows, oprette en mappe med dagens dato og et navn, der passer dig. Du kan oprette flere undermapper, så kan du overføre dagens optagelser til undermapperne, hvis du har flere kort.

Download: Opret dato-mappe i MEDIA

Med app'en her, kan du på en Mac, oprette en mappe med dato og et navn du selv vælger. Samtidig dannes der fire mapper til dine optagelser og eventuelle stillbilleder.

  1. Download zip-filen, pak den ud (du vil få nogle advarsler undervejs, men fortsæt alligevel) og kopier filerne til dit skrivebord.
  2. Første gang du bruger app'en skal du Ctrl-klikke, (sekundær- eller højreklik) på app'en, og vælg Åbn øverst på genvejsmenuen.
  3. I det nye billede skal du klikke på Åbn.
  4. App'en arkiveres som en undtagelse fra sikkerhedsindstillingerne, og du kan fremover åbne det ved at dobbeltklikke på det, ligesom du gør med godkendte programmer.

App'en opretter mapperne i mappen MEDIA, som skal være på skrivebordet. App'en kan redigeres i Apples Automator, der er i Program-mappen.

 


2024 © Kim Dang Trong
Til toppen af siden