×

Udskifte LiveU-optagelser med HQ-ingest

Når vi sender optagelser hjem med LiveU, kan kvaliteten være ret lav. Og selvom optagelserne senere ingestes i høj kvalitet, kan vi desværre ikke altid nå at udskifte billederne på Timelinen i Premiere Pro.

I Premiere Pro findes der en funktion, hvor man kan erstatte klip af en lav kvalitet med klip i den rigtige kvalitet. Problemet er bare at optagelser fra LiveU, får klokkeslettet for optagelsen i Mediearkivet som tidskode, i modsætning til når vi senere ingester optagelserne i høj kvalitet (HQ), så vil de altid starte fra nul.

LU-HQ_7.jpgEn LiveU-optagelse er jo altid startet lidt før man sender klippene hjem, så selvom du ændrer tidskoden i starten, vil koderne ikke komme til at passe præcist. Derfor skal du først finde et punkt på hver optagelse, som er ens. Det kan f.eks. være første gang, der er et klip i kameraet. Lad os sige at det er 12:33:30:22 i LiveU-optagelsen, mens det samme sted i HQ-optagelsen er 00:00:06:12.

LU-HQ_1.jpg
Disse to tal er vigtige, fordi de kan bruges til at beregne HQ-optagelsens nye starttid, ved at trække HQ-optagelsens tidskode fra Liveu-optagelsens (12:33:30:22 - 6:12 = 12:33:24:10)

LU-HQ_5.jpg- og bruge resultatet som den ny starttid i HQ-optagelsen.
LU-HQ_6.jpg
Derefter kan du erstatte LiveU-optagelsen med HQ-optagelsen. Det betyder også at redigerede klip på timelinen automatisk vil blive skiftet ud, og dermed kan man gøre det, efter at redigeringen er startet eller ligefrem afsluttet.

Trin for trin

 1. Gå til et kameraklip i LiveU-optagelsen og sæt et indpunkt.
 2. Gå til det tilsvarende kameraklip i HQ-optagelsen og sæt også et indpunkt her.
 3. Markér tallet i tidskodefeltet til venstre under Source Monitor og kopier (Ctrl+C) HQ-klippets tidskode.

  LU-HQ_a02_1.jpg

 4. Gå tilbage til LiveU-optagelsen og gå til indpunktet (Shift+I)
 5. Markér tallet i tidskodefeltet til venstre under Source Monitor og tast - (minus) og indsæt værdien (Ctrl+V) som du kopierede fra HQ-optagelsen.

  LU-HQ_a03_1.jpg

 6. Tast Enter og Playheaderen flytter sig bagud - det sted svarer til HQ-klippets start.
 7. Kopier den nye tidskode (Ctrl+C).

  LU-HQ_a04_1.jpg

 8. Højreklik på HQ-optagelsen nede i Projektvinduet og vælg Modify -> Timecode...
 9. Markér tallet i feltet ud for Timecode: og indsæt tallet (Ctrl+V) du kopierede fra LiveU-optagelsen og tryk på OK.

  LU-HQ_a05.jpg

 10. Du kan tjekke om tidskoden i klippene er ens, ved at gå til indpunktet i hvert klip.
 11. Erstat LiveU-optagelsen med HQ-optagelsen ved at højreklikke på LiveU-optagelsen i projektvinduet og vælg Replace Footage...

  LU-HQ_a06.jpg

 12. Find HQ-optagelsen og tryk Select
 13. Nu bliver klippet erstattet i Projektvinduet, og det du har brugt i Timelinen bliver også ændret, så nu kan du gøre indslaget færdigt i den rigtige kvalitet.

  LU-HQ_a07.jpg

advarsels_trekant.gif Denne metode kan kun bruges, hvis det er kameraklip, der er sendt hjem. En lang LiveU-sending, hvor der ikke er optaget under indstillinger og transport, vil ikke senere kunne matches med en ingest i HQ.

Du kan selv prøve, hvis du downloader og udpakker denne fil: LiveU-HQ.zip

Download vejledning som pdf-fil her...

2024 © Kim Dang Trong
Til toppen af siden