×

Fil til DR tastatur

Genvejene på tastaturerne vi bruger i DR Nyheder, er tilpasset til tastaturer med danske bogstaver.

keyboard.jpg

I Premiere vælger du DR Nyheders genvejstaster ved at gå til menulinjen og vælge Edit -> Keyboard Shortcuts ... og i Keyboard Shortcuts vinduets øverste felt skal du vælge DR Premiere Default.

Hvis DR Premiere Default ikke kan vælges, kan du downloade keybord-filen her: dangtrong.dk/premiere/presets/DR Premiere Default.kys og kopiere den til:

%USERPROFILE%\OneDrive - DR\Profil\Documents\Adobe\Premiere Pro\14.0\Profile-%USERNAME%\Win

Kopier teksten herover til adressefeltet i Windows Stifinder. Tallet efter Premiere Pro skal ændres til det versionsnummer din Premiere har.

Efter at du har indsat filen i mappen, kan du vælge DR Premiere Default i Keyboard Shortcuts.

Hvis du har brug for en oversigt over tastaturet, kan du åbne linket her: https://dangtrong.dk/premiere/TastaturlayoutPPCC_DRN.pdf og printe det ud.

 

Tasturgenveje til Mac

Til de af vores kollegaer, som bruger Mac, har jeg uploadet en udgave, der svarer til DRs opsætning her: premiere.dangtrong.dk/presets/DR Premiere for Mac.kys

advarsels_trekant.gif På nogle Macs bliver kys-filen lavet om til en txt-fil, så derfor skal du lige omdøbe filen før næste skridt herunder. (DR Premiere for Mac.kys.txt -> DR Premiere for Mac.kys)

Man skal kopiere den til [brugernavn] -> Dokumenter -> Adobe -> Premiere Pro -> 14.0 -> Profile-[brugernavn] -> Mac

 

Gummioverlay med Premiere-genveje

Der er også et gummioverlay med Premieres tastaturgenveje. Desværre er det til et amerikansk tastatur, så hvis overlayet skal give mening, er det en god idé at skifte til amerikansk tastatur på Mac'en og bruge Adobes eget keyboard preset.

MacBook Pro

  1. På Mac’en skal du klikke på æblet øverst til venstre og gå til Systemindstillinger…
  2. Klik på Tastatur.
  3. Under Indtastningsenheder kan du tilføje Amerikansk tastatur ved at trykke på + tegnet nederst til venstre.
  4. Sæt også et hak i Vis Tastaturmenu på menulinje, så er det nemmere at skifte mellem tastatursprogene.

Premiere Pro

I Premiere kan du skifte genveje ved, i menulinjen, at gå til Premiere Pro -> Keyboard Shortcuts og vælge Adobe Premiere Pro Default i Keyboard Layout Preset-feltet øverst.

 


2024 © Kim Dang Trong
Til toppen af siden